фото zk.dsns.gov.ua

Упродовж доби вогнеборці Житомирщини ліквідували 3 загоряння у природних екосистемах

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДСНС у Житомирській області.

Як зазначається у повідомленні, 8 липня вогнеборці Житомирщини тричі виїжджали для гасіння пожеж сухотрав’я в різних районах області.

Відео дня

Більше всього сухостою згоріло в селі Ягнятин Ружинського району. Повідомлення про займання було зафіксовано вчора о 13:03. Там знищено 2 га сухої трави. На місці події вогнеборці б з’ясували, що суха рослинність горить на відкритій території. З усіх боків ділянки - ґрунтова дорога, тому загрози поширення вогню на іншу територію не було. Силами бійців ДСНС о 13:25 пожежу було локалізовано, а о 14:39 – ліквідовано.

Читайте такожНа Київщині другу добу за допомогою авіації гасять пожежу хвойного лісу

Крім того, надзвичайники гасили сухотрав’я в урочищі Куп’є Олевського району, де вогнем пройдено 0.025 га сухої трави. Також у селі Щигліївка Коростишівського району згорів 1 га сухостою. Внаслідок усіх пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини загорянь наразі встановлюють фахівці.

Загалом, з початку року на території Житомирської області виникло 192 пожежі у природних екосистемах. Серед них: 9 - у лісових масивах, 8 - на торфополях, також зафіксовано 175 загорянь сухої трави. Вогнем пройдено близько 285 га території.

Рятувальники закликали жителів області суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. «Категорично забороняється розводити багаття поблизу сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці»,- йдеться у повідомленні.