На думку Коболєва, сектор "альтернативної" генерації має величезний потенціал / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує зайнятися відновлюваною енергетикою і створить для цього окремий дивізіон.

Читайте такожПонад 6 тисяч українських сімей вже встановили домашні сонячні електростанції

Про це глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, відповідаючи на питання журналіста про корпоративне переформатування компанії.

Відео дня

"Буде дивізіон поновлюваних джерел енергії. Ми вважаємо, що є величезний потенціал", - сказав Коболєв.

Він повідомив, що також будуть створені дивізіони нафти, газу, підземних сховищ і транспортування газу.

Відкритим залишається питання про створення дивізіону енергоефективності. "Ми ще не вирішили, чи буде дивізіон енергоефективності окремо, чи він буде частиною дивізіону газу", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році в Україні введено в експлуатацію 742,5 МВт потужностей, що генерують енергію з відновлюваних джерел, що в 2,8 рази перевищує обсяг потужностей, введених за попередній рік.

Головним механізмом для стимулювання розвитку такої енергетики в Україні є "зелені" тарифи – спеціально високі (вище, ніж у інших видів генерації), затверджені законом, ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.