Под Сумами собрались производить биогаз / Фото УНИАН

Німецька компанія «Озон» готова вкласти у видобуток біогазу на сміттєзвалищі у селі Великий Бобрик поблизу Сум близько 2 мільйонів євро.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської міськради, за інформацією заступника міського голови Івана Бортника, нині на міському полігоні твердих побутових відходів почалося тестове буріння свердловин для вивчення обсягів накопиченого метану.

«Потенційні інвестори зроблять 10 свердловин по периметру звалища, на яке сьогодні завозиться сміття із Сум. Добутий газ транспортують у спеціальних контейнерах до Німеччини для проведення необхідних аналізів. Результати будуть за місяць – наприкінці червня. В разі виявлення в отриманих зразках 50-60% метану, іноземна компанія готова інвестувати у комерційний проект близько 2 млн євро», – зазначив посадовець.

Відео дня

Читайте такожНа Тернопільщині відкрили підприємство з виробництва біоетанолуЗа словами Бортника, німецька компанія обіцяє привезти власне обладнання для переробки біогазу. Для реалізації проекту мерія Сум повинна лише надати необхідну дозвільну документацію. Водночас про виділення коштів із міського бюджету не йдеться.

Окупність проекту з видобутку біогазу на полігоні ТПВ становить 3 роки.