REUTERS

Про це Slon Magazine повідомили в Greenpeace.

Екологи вимагають від норвезького уряду «виконувати свої кліматичні зобов'язання». У повідомленні підкреслюється, що справа буде слухатися в суді Осло.

Читайте такожНафтові апетити Кремля: Росія хоче добитися в ООН розширення меж шельфу в Арктиці

Відео дня

«Підписати міжнародну кліматичну угоду, але залишити двері відкритими для видобутку нафти в Арктиці – це небезпечне лицемірство. Дозволяючи нафтовим компаніям бурити в Арктиці, Норвегія ризикує підірвати глобальні зусилля по боротьбі зі зміною клімату», – зазначив голова норвезького відділення Greenpeace Трульс Гуловсен.

У травні влада Норвегії розподілила десять нових ліцензій на розробку шельфових родовищ країн. Серед компаній, які отримали право на буріння в Арктиці, виявилися в тому числі Statoil, «Лукойл» і DEA, яку контролює інвестиційна компанія LetterOne російського бізнесмена Михайла Фрідмана.

Раніше в Greenpeace неодноразово виступали проти видобутку вуглеводнів в Арктиці. У 2014 році протести екологів призвели до того, що данська компанія Lego відмовилася продовжувати маркетингове співробітництво з голландсько-британською нафтовою корпорацією Royal Dutch Shell, яка освоювала арктичні родовища. Сама Shell (а слідом за нею і Statoil) у 2015 році вирішила припинити геологорозвідувальні роботи в Чукотському морі.