REUTERS

Як повідомляє Міжнародне енергетичне агентство в своїй новій доповіді, в минулому році потужності станцій, що працюють на поновлюваних джерелах енергії, зросли більш, ніж на 50%, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

У минулому році кожен день в світі встановлювалося по півмільйона сонячних панелей, тільки в Китаї щогодини з'являлися по два нових вітроенергогенератори.

Читайте такожНімеччина планує збільшити використання відновлюваних джерел енергії до 40-45% до 2025

Відео дня

Незважаючи на зростання своїх потужностей відновлювана енергетика поки ще не обігнала вугільну за кількістю виробленої енергії.

Це пов'язано з тим, що виробництво енергії на таких станціях залежить від певних умов: сонячного світла, швидкості вітру, тоді як вугільні станції можуть працювати 24 години в добу.

Значне зростання потужностей, яке відновлювана енергетика демонструє останнім часом, обумовлено в тому числі і зниженням вартості сонячних панелей та іншого обладнання, необхідного для виробництва енергії з відновлюваних джерел.

За прогнозом Міжнародного енергетичного агентства, тенденція падіння витрат на будівництво електростанцій, що працюють на поновлюваних джерелах енергії, збережеться в найближчі роки.

Лідером по зростанню потужностей відновлюваної енергетики є Китай, на його частку припадає майже 40% світового зростання.