Одна із запланованих сонячних станцій вже працює в тестовому режимі / фото utg.ua

Протягом 2017 року у Львівській Області збираються побудувати три вітроелектростанції загальною потужністю 46,9 МВт, три сонячні електростанції загальною потужністю 75 МВт і два малі гідроелектростанції потужністю 510 кВт.

Про це повідомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації Михайло Мельник, як пише LvivNews.

Зокрема, в планах запуск ВЕС «Старий Самбір-2» потужністю 20,7 МВт і перша черга ВЕС «Сокальський вітропарк» потужність 20,7 МВт на території Островської сільради потужністю 20,7 МВт. Це - проекти групи компаній «Еко Оптіма». Ще одну вітроелектростанції потужність 5,5 МВт, у селі Поздимир в Радехівському районі будує ТОВ «Ферозіт вінд енерджі».

Відео дня

Читайте такожУкраїнці з початку року встановили більше 200 сонячних станцій

Одна із запланованих сонячних станцій вже працює в тестовому режимі. Це об'єкт компанії «Етол Україна» потужністю 1,44 МВт, розташований в Бориславі. 

Мала ГЕС потужності 360 квт Будують ТОВ «Райт-Сіті» в Бориславі. Її особливість в тому, що вона буде працювати на питній воді. Першу чергу невеликих ГЕС потужністю 150 кВт в 2017 році рік планує побудувати і в селі Ульвівок в Сокальському районі.

Всього у 2017 році в Львівській області очікується виробництво електроенергії всіма об'єктами ВДЕ на рівні 35,3 млн кВт⋅г, що на 83% більше, ніж у 2015 році.