На Житомирщині за останні півроку дії спеціальної обласної програми вже встановили 35 сонячних міні-електростанцій.

Читайте такожВ Україні запустили нову вітряну електростанцію

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації. Як зазначається у повідомленні, йдеться про обласну програму підтримки альтернативної енергетики, яка, серед іншого, заохочує жителів області встановлювати сонячні панелі.

Відео дня

Так, жителі області вже отримали відшкодування з обласного бюджету за 9 із 35 встановлених на території Житомирської області сонячних електростанцій, повідомляє департамент містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації.

«Програма користується попитом і це добре, адже люди починають використовувати альтернативні види енергетики. Люди стають енергонезалежними та ще й економлять власні кошти і мають змогу продавати надлишкову енергію за «зеленим тарифом», – констатує Гундич.

Як повідомляв УНІАН, жителі Житомирщини можуть отримати відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з обласного бюджету – 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.

Для того, щоб отримати відшкодування необхідно вибрати потрібне обладнання у постачальника, взяти на нього рахунок-фактуру та завітати до будь-якого державного банку і взяти кредит на встановлення систем сонячного теплопостачання. Після цього потрібно купити обладнання та встановити його та підтвердити факт встановлення в обленерго. Далі банк передає всі відомості про позичальника обласній комісії, яка приймає рішення та повідомляє банк.

З переліком обладнання і матеріалів, на які надається компенсація, можна ознайомитись на сайт Житомирської ОДА. За довідками можна звертатися за телефонами: (0412) 47-47-12.