Гейтс зробить пожертву для малих фермерських господарств \ фото УНІАН

Американський мільярдер та філантроп Білл Гейтс заявив, що "Фонд Білла та Мелінди Гейтс" пожертвує $315 млн, щоб допомогти дрібним фермерам вирощувати врожаї в умовах зміни клімату і створити відповідний насіннєвий фонд.

Про це Гейтс повідомив в інтерв'ю "Голосу Америки" в Глазго, де відбувається Кліматична конференція ООН.

Гейтс відзначив: "Очевидно, що є продукти, які створюють меншу кількість викидів…У багатих країнах, як ви знаєте, починають маркувати продукти харчування щодо того, які викиди пов'язані із їх виробництвом. Ми також бачимо більше електричних авто. Знаєте, ми маємо змогу обігрівати наші будинки за допомогою так званих електричних насосів на противагу використанню вуглеводнів, наприклад природного газу, для опалення будинку".

Відео дня

Читайте такожБілл Гейтс передбачив кризу гіршу за пандемію

На початку року Білл Гейтс закликав багаті країни повністю перейти на штучну яловичину. Причиною необхідності переходу Гейтс назвав проблему викидів метану рогатою худобою. "Боюся, що знадобиться синтетика принаймні щодо яловичини", - сказав Гейтс.

Гейтс наголосив, що запропоновані ним зміни орієнтовані саме на багаті країни. "Я не думаю, що 80 найбідніших країн будуть їсти синтетичне м'ясо. Я думаю, що всі багаті країни мають перейти на 100% синтетичну яловичину. До різниці у смаку можна звикнути і твердять, що з часом смак навіть стане кращим. Націнка на екологічність досить поміркована, щоб дозволити змінити поведінку людей, або використати регуляторні правила для того, щоб повністю змінити потребу", - відзначив Гейтс.

Вас також можуть зацікавити новини