"Бла-бла-бла": Грета Тунберг епічно насварила світових лідерів через проблеми зі світовою екологією (відео)

Дівчина впевнена, що влада нічого не робить для збереження екології на Землі.

Всесвітньо відома екоактивістка Грета Тунберг знову виступила з критикою на адресу світових лідерів. Цього разу Радикальна дівчина зі Швеції епічно вилаяла політиків через їхні обіцянки розв'язувати проблеми кліматичної надзвичайної ситуації.

Тунберг виступила на саміті Youth4Climate в Мілані, повідомляє видання The Guardian.

Спочатку екоактивістка процитувала висловлювання Бориса Джонсона про те, що захист екології не є "зеленим актом кролячих обіймів". Після цього вона наголосила на необхідності використання інновацій, співпраці та сили волі у боротьбі зі зміною клімату.

"Побудуйте краще бла-бла-бла. Зелена економіка, бла-бла-бла. Чистий нуль до 2050 року. Бла-бла-бла", - гнівно заявила Тунберг, критикуючи світових лідерів.

Дівчина впевнена, що влада нічого не робить для збереження екології на Землі. 

"Бла-бла-бла, це все, що ми чуємо від наших так званих лідерів. Слова, які звучать здорово, але поки не привели до дії. Наші надії і амбіції тонуть в їх порожніх обіцянках", - додала Тунберг.

Читайте такожДівчина врятувала метелика, зробивши йому крильце з пір'їнки (відео)За словами екоактивістки, у світових лідерів вже було 30 років "бла-бла-бла", протягом цього часу ситуація з кліматом не змінювалася, а тільки погіршувалася. Тепер же, для запобігання збільшення кількості проблем, всьому світу потрібне негайне різке щорічне скорочення викидів.

Умисна бездіяльність світових лідерів є зрадою стосовно всіх нинішніх і майбутніх поколінь, стверджує Тунберг. 

Однак, полум'яна промова Тунберг викликала зовсім не ту реакцію, на яку вона сподівалася. У мережі вже жартують над "божевільним" поглядом екоактивістки, відео з її "бла-бла-бла" вже розходиться на меми. На жаль, за жартами над Тунберг мало хто звертає увагу на контекст і тему її мови. 

Згідно з недавніми дослідженнями, діти, народжені сьогодні, зазнають у багато разів більше кліматичних лих протягом свого життя, ніж їхні бабусі і дідусі, навіть якщо країни виконають свої поточні зобов'язання щодо викидів.

Саме тому в Італії проходить саміт, на якому робочі групи молодих людей обговорюватимуть, як нове покоління може розширити свою участь у процесі прийняття рішень, свою роль у сприянні перетворенню енергоспоживання, охороні природи та адаптації до зміни клімату. 

Як повідомляв УНІАН, у Києві пройшов кліматичний марш. Його мета - нагадати людям про загрозу зміни клімату та пов'язані з цим природні катаклізми.

Також вас можуть зацікавити новини: