Грета Тунберг на акції / фото REUTERS

Понад 20 тисяч підлітків і молодих людей зібралися у п'ятницю, 29 березня, біля Бранденбурзьких воріт у Берліні, де в рамках акції руху Fridays for Future ("П'ятниці заради майбутнього") виступила шведська школярка і екоактивістка Грета Тунберг, яка бореться проти зміни клімату у світі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Коли ми говоримо, що турбуємося про майбутнє нашої цивілізації, вони гладять нас по голівці і кажуть: "Не хвилюйся, все буде добре. Однак ми повинні хвилюватися, ми повинні панікувати. І під панікою я не маю на увазі - бігати і кричати. Я маю на увазі - вийти з нашої зони комфорту, оскільки в період кризи ви змінюєте свою поведінку", - звернулася Тунберг до присутніх.

Відео дня

Читайте такожСотні тисяч школярів вимагають дотримання Паризької кліматичної угоди в Європі (фото, відео)

Демонстранти пройшли маршем від Парку інвалідів в центральному адміністративному окрузі Mitte через урядовий квартал до Бранденбурзьких воріт.

Як передає газета Aftonbladet, багато хто приніс з собою саморобні плакати з гаслами: "Стає жарко", "Наш дім горить". Сама Тунберг тримала плакат з написом шведською: "Школярі страйкують на захист клімату".

До акцій Грети Тунберг приєдналися тисячі школярів. Замість того, щоб у п'ятницю відвідувати заняття, вони проводять демонстрації під девізом Fridays for Future. Те, що починалося з одиничного пікету, переросло в цілий протестний рух по всьому світу. Тільки в Німеччині існує 155 таких груп. Близько 12 000 вчених з Німеччини, Австрії та Швейцарії підписали петицію в підтримку цього екологічного руху.

Як повідомляв УНІАН, шведську екоактивістку Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію миру.