REUTERS

Дослідження було проведено, щоб з'ясувати, як заняття спортом в міських умовах впливають на здоров'я, повідомляє "Навколо світу". Чи не виявиться, що забруднене повітря суттєво зменшує користь від занять спортом та фізичної активності на відкритому повітрі (біг, їзда на велосипеді, роботи в саду, ходьба) або взагалі призводить до збільшення ризику для здоров'я.

Читайте такожУ Фінляндії розробили органічне "дерево" для зарядки мобільних пристроїв

Для цього вчені проаналізували дані 52 000 данців у віці 50-65 років, що живуть в Копенгагені і Орхусі. Всі учасники дослідження передавали дані про свою фізичну активність в 1993-1997 роках, а за їх здоров'ям продовжували спостерігати до 2010 року. Дослідники вивчили ступінь забруднення повітря діоксидом азоту в місцях проживання добровольців і співвіднесли ці дані з інформацією про їх здоров'я, фізичну активність та причини їх смертей.

Відео дня

Виявилося, що позитивна залежність рівня здоров'я від наявності фізичної активності зберігалася, незважаючи на забруднене міське повітря. Таким чином, вчені зробили висновок: забруднення повітря в місті, хоча і шкідливе для здоров'я в цілому, користь від занять спортом не зменшує.

Нагадаємо, що, як раніше з'ясували американські учені, навіть невелика кількість фізичних вправ приносить користь здоров'ю. Особливо це стосується жінок. Досі лікарі рекомендували присвячувати фізкультурі 150 хвилин в тиждень.