REUTERS

В цьому році наслідки Ель-Ніньо ще більш серйозні, ніж минулого року. У Гватемалі, Гондурасі, Нікарагуа та Сальвадорі було зібрано вкрай низький врожай зернових через спеку, яка асоціюється з цим феноменом.

Про це повідомляють Метеовести з посиланням на Продовольчу та сільськогосподарську організацію ООН (ФАО).

Експерти ФАО відзначають, що поганий урожай у країнах Центральної Америки призведе до зубожіння великої кількості фермерів, які самостійно не зможуть оговтатися від удару стихії.

Відео дня

Читайте такожБританські вчені передбачили два роки рекордної спеки

Вже два роки поспіль населення країн регіону страждає від засухи. За попередніми даними, в країнах Центральної Америки в цьому році буде зібрано кукурудзи на 60% менше, ніж очікувалося, а бобів - на 80%. Експерти відзначають, що у кількісному вираженні втрати кукурудзи у регіоні складуть три мільйони тонн.

Довідка. Ель-Ніньо - це коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, має помітний вплив на клімат.

Ель-Ніньо приносить екстремальну погоду, одним із наслідків якої є епідемії малярії, лихоманки денге та інші хвороби, а також загибель риби. При цьому західні вітри несуть дощі і повені в пустелі.