REUTERS

Міжнародна група геофізиків з США, Канади, Німеччини і Франції дали свій прогноз для населення Землі на десять тисяч років уперед. За словами науковців, глобальне потепління і антропогенний фактор змінять клімат на планеті, якщо людство не вживатиме ніяких заходів, повідомляє Центр ФОБОС.

За однією версією, за десять тисяч років в атмосфері накопичаться від 1,28 мільярда до 9,5 млрд тонн вуглецю. Наслідки цього будуть катастрофічними: середня температура повітря зросте більш ніж на два градуси Цельсія. Танення льодовиків Гренландії і Антарктиди призведе до підвищення рівня Світового океану на 25 метрів.

Читайте такожЕкологи прогнозують масштабні повені в Європі у найближчі десятиліття

Відео дня

Через ці процеси будуть затоплені прибережні міста, в яких зараз проживає 19% населення Землі (1,3 мільярда осіб). І це лише найменша частина бід, які чекають на людство у майбутньому. Виправити ситуацію, на думку планетологів, може тільки повне припинення викидів вуглецю в атмосферу або заходи по його вилученню з повітряної оболонки. Незначне скорочення викидів вуглецю ситуацію не поліпшить.