Тварина не могла самостійно вибратися / фото Іван Русєв

До одеської ветеринарної клініки привезли дикого борсука, який застряг у старій зрошувальній системі.

Про це в соціальних мережах повідомив відомий еколог, співробітник національного природного парку «Тузловські лимани» Іван Русєв. Тваринку виявлено в Одеській області, поряд із заповідником.

«Застрягши в старих поламаних трубах зрошувальної системи, він намагався (врятуватися - УНІАН) з усіх сил, але у нього, ймовірно, не виходило. Звірка помітив фермер Роман Ярошенко із села Кочкувате і, побачивши нашу машину нацпарку, біля лиману Карачаус, він під'їхав до нас, запитав чи є лопата і попросив поїхати з ним, щоб допомогти, як він сказав, якомусь звірові», - написав Русєв.

Відео дня

Прибувши на місце, екологи побачили борсука. Люди напоїли дику тварину, після чого звільнили з «пастки» - розташованої під землею старої труби від колишнього гідранта.

Борсука звільнили, але, як виявилось, у нього задня частина тулуба паралізована, і він не може пересуватися.

«Він спробував втекти, але йому не вдалося, просто волочив задню частину тіла. Швидше за все, якась важка техніка проїжджала над тим місцем, де тимчасово сховався борсук, і придавила землю над трубою і таким чином, притиснула його», - написав Русєв. Тварину, яка перебувала в стресовому стані, доставили в офіс нацпарку, де помістили в спеціально облаштовану клітку.

За словами Русєва, вчора до пораненого звіра з Одеси приїхав ветеринар Віталій Райлян. Обстеживши тварину, він сказав, що у борсука є шанс вижити. Медик забрав його до Одеси для стаціонарного лікування в клініці.