Антарктика Академік Вернадський / Фото wikipedia.org

Національний антарктичний науковий центр МОН оголосив конкурс для пошуку команди 26-ої української антарктичної експедиції у 2021-2022 році на станцію академіка Вернадського.

Переможці конкурсу проводитимуть наукові дослідження та забезпечуватимуть життєдіяльність станції «Академік Вернадський» в Антарктиді з весни 2021-го до весни 2022-го року, повідомляє прес-служба МОН.

Документи приймають до 12 жовтня 2020 року включно.

Відео дня

До експедиції відбиратимуть 12 учасників. Крім 7 науковців, які працюватимуть у сфері досліджень геологічних та геофізичних наук, фізичних наук та науки про життя, у експедицію також шукають лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка та системного адміністратора зв'язку.

Читайте такожДо українців на антарктичній станції завітав 200-кілограмовий нахабний гість

Зважаючи на пандемію COVID-19, під час відбору майбутніх полярників та полярниць особлива увага приділятиметься фізичному та психологічному здоров’ю кандидатів, – зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

Загалом відбір відбуватиметься у 4 етапи:

  • подання документів на розгляд – до 12 жовтня 2020 р. включно;
  • подання додаткових документів у разі проходження попереднього відбору – до 26 жовтня 2020 р. включно;
  • фахова співбесіда, медична комісія та психологічне тестування;
  • колективний тренінг для тих, хто попередньо пройде відбір до експедиції.

Докладніше з вимогами до кожного фахівця, умовами конкурсу, рівнем оплати праці та соціальними гарантіями можна ознайомитися в офіційному оголошенні на сайті Національного антарктичного наукового центру.

Умови відбору / Фото прес-служба Міністерства освіти та науки України

Охочі взяти участь у відборі, мають надіслати на електронну адресу Національного антарктичного наукового центру на електронну пошту uac2021@uac.gov.ua такі документи:

  1. Заповнену заяву-анкету науковця або заяву-анкету фахівця станції спеціалістів.
  2. Копії документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання (за наявності).
  3. Копію трудової книжки та інших документів, які підтверджують стаж роботи за фахом.
  4. Довідку про відсутність судимостей. 

У темі листа зазначити "Конкурс УАЕ, прізвище, ініціали кандидата, для науковців – напрям досліджень (наприклад, "науки про життя"), для фахівців – посаду, (наприклад, "кухар").

Довідка УНІАН. Станція "Академік Вернадський" – єдина українська антарктична станція. Постійно працює і є метеорологічною та географічною обсерваторією. Головне призначення станції — проведення наукових досліджень в Антарктиді. В лютому 1996 року Британія передала її Україні. Перша українська антарктична експедиція сплатила за неї символічний 1 фунт стерлінгів.

Читайте схожі новини на тему: