Фахівці розповіли, чи можна купатися на пляжах Одеси: результати дослідження

Морську воду знову перевірили на мікробіологічні та хімічні показники.

На пляжах Одеси морська вода, яка була забруднена через зливи, вже відповідає гігієнічним нормам.

Про це 25 червня УНІАН повідомили в міськраді із посиланням на дослідження фахівців державної установи «Одеський обласний центр контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України».

«Проведено лабораторні дослідження морської води, проби якої відібрано поточного тижня в певних контрольних точках Одеси. За результатами лабораторних досліджень, морська вода відповідає санітарно-мікробіологічним показникам в усіх точках», - йдеться в повідомленні.

Як уточнили у вищеназваній держустанові, проби відібрані на 22 пляжах Одеси та Одеської області, які мають офіційний статус. Загалом було відібрано 93 проби морської води на санітарно-мікробіологічні та 50 - на санітарно-хімічні показники.

Читайте такожСтало чорним: брудне море в Одесі налякало українців (відео)«Усі досліджені проби морської води відповідали гігієнічним вимогам», - заявили в обласному центрі.

Зливи та стан моря в Одесі

Раніше екологи рекомендували утриматися від купання на одеському узбережжі у зв'язку з тим, що під час злив в акваторію міських пляжів потрапили поверхневі води.

У регіоні спостерігалася дощова погода, а 12 червня в Одесі в результаті залпової зливи за 15 хвилин випало 28 міліметрів опадів та затопило вулиці.

Окрім того, через сильні опади Чорне море в Одесі "зацвіло" потенційно токсичними бактеріями.