фото metinvestholding.com

Група "Метінвест" збільшила витрати на екологічні заходи. У 2020-му вона направила на них $450 млн, що на 17% більше, ніж у 2019-му.

Про це йдеться в річному звіті, опублікованому на сайті групи. За рік капітальні витрати на екології зросли на 32%, до $205 млн.

Так, компанія завершила один з найбільших екологічних проектів в Україні - масштабну модернізацію системи газоочищення на аглофабриці ММК ім. Ілліча. Скорочення викидів пилу від підприємства у 2021 році очікується до 90%, діоксиду сірки - до 46%. 

Відео дня

Читайте такожНа меткомбінаті Ілліча завершують реалізацію чергового екологічного проектуКрім того, на комбінаті "Азовсталь", що входить до "Метінвесту", проводять модернізацію систем газоочищення для кисневих печей. Цей проект запустять у 2022 році, він допоможе істотно знизити обсяги викидів. 

На Північному ГЗК проводять реконструкцію газоочисних агрегатів випалювальної машини, завдяки якій викиди пилу скоротяться на 40%. Завершення робіт заплановано у 2022 році.

У 2021 році "Метінвест" робить ставку на скорочення викидів в атмосферу на своїх підприємствах, поліпшення управління водними ресурсами.

"Група також працюватиме над розширенням публічного розкриття повних даних про викиди парникових газів", – йдеться у звіті групи.

ТОВ "МЕТІНВЕСТ Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест". Основні акціонери "Метінвесту" - група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

За підсумками 2020 року компанія заявила про 8 млрд грн вкладень в екологію Кривого Рогу. Також вона повідомила, що її вкладення в екологічні проекти Маріуполя за 9 років склали 15,3 млрд грн.