В Індонезії народилися два дитинчати рідкісного яванського носорога / фото facebook.com/HumasKemenLHK

У національному парку Уджунг-Кулон на заході острова Ява (Індонезія) народилися два дитинчати яванського носорога.

Дитинчат яванського носорога вчені виявили за допомогою відеокамер-пасток, повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього середовища та лісового господарства Індонезія.

Вивчивши знімки, зроблені в період з березня по серпень 2020 року, фахівці з'ясували, що за цей час дві самки принесли по одному дитинчаті. Їх назвали Лютер і Хелен.

Відео дня

Читайте такожУ Китаї 14 панденят відсвяткували свій перший день народження (відео)

З урахуванням цих двох новонароджених чисельність яванських носорогів досягла 74 особин. Вони вважаються одними з найрідкісніших ссавців у світі.

Яванські носороги: що про них відомо

  • Яванський носоріг - ссавець з сімейства носорогових (Rhinocerotidae), один із п'яти сучасних видів цього сімейства. Разом із індійським носорогом становить рід Індійські носороги (Rhinoceros).
  • Яванський носоріг, на відміну від інших сучасних видів сімейства, має тільки один ріг довжиною близько 20 см. Як і всі інші носороги, Яванський - виключно травоїдна тварина.
  • У минулому ареал цього виду включав всю материкову Південно-Східну Азію, Великі Зондські острови, а також південно-східну частину Індії і крайній південь Китаю. На сьогодні яванський носоріг поширений тільки в Національному парку Уджунг-Кулон на західному краю острова Ява в Індонезії.

Читайте такожРідкісний чорний носоріг народився у зоопарку США (фоторепортаж, відео)

Національний парк Уджунг-Кулон

  • Уджунг-Кулон - Національний парк, розташований в західній частині острова Ява, в провінції Бантен, Індонезія. Охоплює також вулканічну групу островів Кракатау і деякі інші острови в Зондській протоці, найбільший з яких - острів Панайтан. Площа парку становить 1206 км² (з них 443 км² зайняті морем).
  • Це перший Національний парк, створений Індонезією і оголошений ЮНЕСКО об'єктом Всесвітньої спадщини в 1991 році. Це також останнє з місць проживання зникаючих яванських носорогів.
  • У парку знаходяться під захистом 57 рідкісних видів рослин, 35 видів ссавців, 72 види плазунів і земноводних і 240 видів птахів.