Спочатку тварини пройдуть адаптацію у штучно створених вольєрах / фото Олега Булашева

На Полтавщині у державному підприємстві «Кременчуцьке лісове господарство» вперше у дику природу випустили австралійських кроликів.

Як повідомив кореспонденту УНІАН директор підприємства Валентин Свириденко, кроликів єгерям передав підприємець Вадим Чекаль.

В природу випустили 8 самочок і 2 самця / фото Олега Булашева

«Він – любитель лісу, дикої природи. Тож виявив бажання зробити свій внесок в її збереження. Спершу тварини пройдуть адаптацію у штучно створених вольєрах», - розповів Свириденко.

Відео дня

Єгер держлісгоспу Олег Швець зазначив, що у дику природу випустили 8 самочок і 2 самця.

«Спочатку ми їх поселимо у штучний вольєр і нори. Тут житимуть дві доби, а далі вольєр розгородимо, щоб вони поширились по угіддях. Виростили їх у Львівській області, а підрощували в Святилівці (Полтавська обл.), на фермі», - сказав Швець.

Інженер захисту і охорони лісу Кременчуцького держлісгоспу Олексій Тимошенко повідомив, що у кроликів є вороги в дикій природі.

«Це і лисиця, і вовки. Та найнебезпечніші – шакали, які останнім часом облюбовали територію держпідприємства», - додав він.

фото Олега Булашева

Лісівники зазначають, що за сприятливих умов популяція австралійських диких кроликів може швидко збільшуватися. У планах – випустити в природу диких кабанів, косуль та інших тварин.

Вас також можуть зацікавити новини