Останнє попередження: вчений СERN закликає до нового підходу в дослідженнях клімату

13 серпня 2023 року Егон Чолакян, відомий фізик елементарних частинок і федеральний лобіст, зробив термінове відеозвернення про справжній масштаб кліматичного колапсу на нашій планеті, звернувшись до світової наукової спільноти, лідерів країн і всього людства.

"Деякі вчені та політики стверджують, що не слід поширювати інформацію про серйозність ситуації, щоб не викликати паніку і не дестабілізувати суспільство. Однак такий підхід може бути небезпечним, оскільки він перешкоджає пошуку ефективних рішень цієї проблеми", — заявив Егон Чолакян.

Описуючи кліматичні виклики, які зараз стоять перед нами, він підкреслив: "Очевидно, що сьогодні Земля переживає стрімке зростання екстремальних кліматичних і геодинамічних явищ. Спостерігається значне зростання кількості і масштабів сейсмічних, вулканічних, гідрологічних, атмосферних, гравітаційних і теплових аномалій". Однак пан Чолакян додав, що найбільшу тривогу викликає швидке наростання інтенсивності кліматичних катастроф: "Неспростовні дані однозначно свідчать про те, що катастрофи на Землі зростають у геометричній прогресії, і всього через тринадцять років наша планета перестане підтримувати життя, і цю долю, на жаль, розділить усе людство".

Відео дня

Вчений назвав країни, які найближчими роками зіткнуться з найбільшими катаклізмами: Китай та Об'єднані Арабські Емірати.

Однак пан Чолакян підкреслює, що нинішній науковий підхід не здатний забезпечити необхідне рішення для захисту людей і країн від посилення катаклізмів і майбутньої катастрофи: "Незважаючи на добрі наміри, наукове співтовариство (яке часто фінансують сторони, що конфліктують) регулярно розходиться в думках щодо шляхів розв'язання найскладніших проблем. Відповідно, призма, через яку розглядається предмет дослідження, часто не відповідає вимогам наукового підходу".

Таким чином, потрібен радикально новий підхід у дослідженнях клімату, щоб досконально вивчити проблему і знайти оперативне рішення: "Необхідно якнайшвидше створити міждисциплінарний багатовекторний механізм порятунку нашої планети, із залученням найкращих вчених з різних країн світу".

У своєму знаковому відеозверненні Егон Чолакян виступив із важливим закликом про створення Єдиного міжнародного науково-дослідного центру з необмеженим доступом до всіх необхідних ресурсів: "Це дасть змогу видатним вченим з усього світу об'єднати свої зусилля і запобігти загибелі планети і всього людства".

Вчений також звернувся з наполегливим закликом до президентів і лідерів усіх країн подолати політичні розбіжності та поставити в пріоритет порятунок життя людей.

Повне відеозвернення Егона Чолакяна: https://earthsavesciencecollaborative.com

Зацікавлені у співпраці вчені можуть подати заявку на вищезгаданому веб-сайті.