За словами блогера, після Різдва Алушта переходить на погодинну подачу води / фото Twitter RoksolanaToday & Кримua

У мережі показали, як зараз виглядає найглибше водосховище окупованого Росією Криму.
Читайте такожУ Криму можлива екологічна катастрофа – експертФотографії Ізобільненського водосховища опублікувала в Twitter RoksolanaToday&КрымUA.

За її словами, після Різдва Алушта переходить на погодинну подачу води.

"Водосховище в Корбеку (Ізобільне, Велика Алушта) продовжує стрімко зменшуватися в розмірах. До середини грудня 2020 року його обсяг склав трохи більше 20% (обсяг – 13,25 млн куб.м)", – написала вона.

Ізобільненське водосховище розташоване на річці Улу-Узень. Це найглибше водосховище Криму. Максимальна глибина 70 метрів. Проектний обсяг водосховища - 13,25 млн м3. 

фото Twitter RoksolanaToday&КрымUA
фото Twitter RoksolanaToday&КрымUA

Засуха в Криму: що відомо

  • З 24 серпня в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів через посуху і обміління водосховищ почали вводити обмеження на подачу води. Питну воду жителям подають строго по годинах - вранці і ввечері. З 23 вересня обмежувальні заходи подачі води ввели в Алушті, Партеніті і Малому Маяку. Також через пересохлі свердловини воду в 29 сіл північного Криму доставляють цистернами.
  • Окупаційна влада Криму повідомила, що готується до «гіршого сценарію» з водозабезпеченням півострова.
  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.
  • Після окупації Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.
  • Влада України заявляє, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал до Криму можливе тільки після деокупації півострова.