Пожежі перекидаються на міста та села / фото з соцмереж

У Луганській області триває ліквідація масштабних лісових пожеж, що перекидаються на міста і села та руйнують будинки. У зв’язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза їх подальшого розповсюдження.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС області.

Наразі триває ліквідація пожеж поблизу с. Трьохізбенка, с. Кряківка с. Муратове, с. Капітанове Новоайдарського району, а також між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району, де 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки.

На території Луганської області основні зусилля гасіння лісових пожеж зосереджені у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де у зв'язку з сильними поривами вітру, відбулося поширення вогню, зокрема:

  • Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 54 га в районі с. Кряківка та  с. Трьохізбенка Новоайдарського району. Попередньо жертв та постраждалих немає. У зв’язку з шквалистим вітром лісова пожежа розповсюдилась на територію с.Муратове Новоайдарського району. Існує загроза подальшого розповсюдження пожежі на с. Капітанове, с. Борівське та с. Воронове. Інформації щодо жертв та постраждалих немає. Проводиться евакуація населення с. Муратове, с. Капітанове, с. Воронове та с. Борівське.  Площа пожежі лісового масиву уточнюється.
  • Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 10 га в районі с. Малинове, с. Піщане та с. Артема Станично-Луганського району. Попередньо жертв та постраждалих немає. У зв’язку з розповсюдженням лісової пожежі на очерет та суху траву поблизу с. Артема Станично-Луганського району існує загроза розповсюдження пожежі на с. Артема та с. Нижньотепле. Проводиться евакуація мешканців.
  • Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 8 га між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району локалізована. Загрози розповсюдження, жертв та постраждалих немає.

Всього на гасіння лісових пожеж у трьох районах залучено 1 тисяча 30 осіб та 158 одиниць техніки.

Гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю понад 20 м/с.

Читайте такожНа Луганщині посилилися лісові пожежі, людей евакуюють (фото)

Пожежі на сході України