Зграї літають щільними, темними хмарами \ фото LES BUNYAN

Чисельність птахів у заповіднику на узбережжі британського Норфолка досягла рекордних розмірів. Зграї літають щільними, темними хмарами. Їх відзняв фотограф Лес Буньян.

Читайте такожУ зоопарку англійського Честера народилися лемури-близнюки (фото)У заповіднику Британського королівського товариства захисту птахів неподалік від села Сніттішем вперше в його історії одночасно з'явилося 140 тис. ісландських пісочників. Попередній рекорд, в 120 тис., був встановлений взимку 1990 року, передає Бі-бі-сі.

Спостерігати за величезними зграями пісочників - це щось неймовірне, зізнається фотограф Лес Буньян, який працює в заповіднику в якості волонтера. "Це не тільки те, що ви бачите, але і те, що ви чуєте", говорить він. - Коли навколо тебе літають десятки тисяч птахів, це дуже голосно", - говорить він.

Відео дня

"У мене є ціла серія таких фото пісочників в зграї. Ніяких занадто складних форм, просто силуети на тлі фантастичного помаранчевого неба", - говорить Буньян.

У фотографа є ціла серія таких фото пісочників в зграї \ фото LES BUNYAN

64-річний Буньян фотографує тварин вже більше 20 років. Пісочники, за його словами, стали для нього свого роду одержимістю.

"У Британії дуже мало природних видовищ, і це - моє улюблене, я його обожнюю. Кожен день тут щось нове, і тому я повертаюся," - каже фотограф-любитель.

"Люди приїжджають з усього світу, щоб це побачити", - додав він.

Що за птах ісландський пісочник

Ісландський пісочник - це червонуватий птах сімейства бекасових, розміром приблизно 25 см.

У період міграції пісочники долають величезну відстань від місць гніздування в Арктиці до берегів європейських, австралійських і африканських морів і річок. Тут пісочники зимують, поїдаючи безхребетних.