На півночі окупованого півострова триває екологічна катастрофа через викиди на заводі "Кримський титан". Люди залишають будинки, покидаючи на вулицях своїх домашніх тварин.

Відео дня

Тим часом Армянськ та Красноперекопськ продовжують пожинати плоди "хімічної атаки". У цих містах рятують від загибелі безпритульних тварин, повідомляє "Обозреватель".

У соцмережах пишуть, що з населених пунктів через екологічну катастрофу виїхало багато волонтерів, доглядати за тваринами нікому. Не вистачає і переносок, а вони їм потрібні для відвідування ветклінік.

Читайте такожВ Армянську сталася повторна "хіматака" - соцмережі

"У котів сльозяться очі, деяких сильно рве, ми підбираємо їх на вулицях, шерсть липка. Вже звернули увагу, що на вулицях є явно домашні тварини. Мабуть, власники виїхали з Армянська, а тварин дівати нікуди, і вони їх залишають на вулиці. Що вони там можуть знайти? Навіть вода з домішками кислоти. Так, є вже й загиблі коти", - розповіла волонтер Валентина.

Вона каже, що її діти поїхали до моря, їй же шкода залишати тварин. А знайти місце, куди їх вивезти, немає можливості.

Ще одна волонтер Марія Смирнова звертається по допомогу через соцмережі. "Вони беззахисні залишаються на вулицях, нюхають носами кислотні краплі, валяються в калюжах з хімічними речовинами. Годувати біля магазину або під'їзду колишнього улюбленця двору Тузика ніхто тепер не буде", - пише волонтер.

За її словами, навіть у домашніх котів пошкоджені носи через кислоту. "Люди в підвішеному стані і не знають, куди їм дітися, як і куди перевезти домашніх тварин", - зазначила Смирнова.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі окупованого Криму стався викид отруйних хімікатів з кислотного накопичувача заводу «Кримський титан». Пізніше в соцмережах з'явилася інформація про повторну "хіматаку".