Аксьонов заявив, що причина поганого самопочуття мешканців Армянська - "хронічні хвороби" / фото RoksolanaToday&Крым

Призначений Кремлем "глава" Криму Сергій Аксьонов стверджує, що влада півострова не зафіксувала звернень громадян до лікарень, пов'язаних із токсичними отруєннями через хімічні викиди на заводі «Кримський титан».

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Головне на сьогоднішній день, що люди з токсичними отруєннями, пов'язаними безпосередньо з ситуацією, не звертаються. Так, є першіння, кажуть, подразнення слизової носоглотки, слизової очей. Ви чули коментарі медичних працівників, що люди пов'язують це з наслідками викиду. Але після проходження тотального обстеження в більшості випадків це говорить про те, що хронічні захворювання дають певні ситуації, загострення на певний період», – зазначив він.

Відео дня

Читайте такожХімічні викиди в Армянську відбуваються регулярно, наслідки аварії на "Кримському титані" не ліквідовані - МінТОТ

Також Аксенов заявив, що завод «Кримський титан» може відновити свою роботу вже наприкінці наступного тижня.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини.

Металеві предмети у місті покривалися іржею, з дерев опало листя, в повітрі стояв стійкий запах кислоти, на газонах лежали мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень жителів до медустанов, у аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Крім того, в середині вересня стався ще один викид хімікатів. Окупаційна "влада" Криму заявила, що причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовується заводом "Кримський титан", у результаті спеки і тривалої відсутності опадів. Тоді в Армянську було введено режим надзвичайного стану і ухвалено рішення зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

Читайте такожОкупанти прийшли до жительки Армянська після її заклику виходити на протести через хімвикиди

За даними української розвідки, погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму сталося в результаті потрапляння снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ. Також на адмінкордоні з Кримом у Херсонській області було зафіксовано наявність токсичних речовин у повітрі. У зв'язку з погіршенням екологічної ситуації з кількох населених пунктів було евакуйовано дітей.

10 жовтня жителі Армянська знову почали скаржитися на наявність хімічних викидів у повітрі.