Компанія планує випустити електричний міський кроссовер Volkswagen CROZZ / фото volkswagen-newsroom.com

Німецький автомобільний концерн Volkswagen інвестує близько 800 мільйонів доларів (700 мільйонів євро) у свій завод у місті Чаттануга, що в американському штаті Теннессі, для розгортання там виробництва електромобілів.

Про це в понеділок, 14 січня, заявив голова правління VW Герберт Дісс (Herbert Diess), передає Deutsche Welle з посланням на dpa.

Компанія планує створити на заводі додаткові тисячу робочих місць, щоб у 2022 році випустити перший електричний міський позашляховик Volkswagen I.D. CROZZ.

Відео дня

Читайте такожVolkswagen закупить батареї для електромобілів на 20 мільярдів євро

"Рішення про виробництво нашого американського електромобіля в Чаттанузі є невід'ємною частиною стратегії зростання Volkswagen у Північній Америці. Ми боремося за частку ринку в США", - заявив він.

Наразі концерн випускає на заводі в Чаттанузі два автомобілі: позашляховик Atlas та седан Passat. У березні минулого року Volkswagen оголосив, що інвестує в завод 340 мільйонів доларів для виробництва п'ятимісного варіанту позашляховика Atlas Cross Sport.

Раніше повідомлялося, що найбільший світовий автоконцерн Volkswagen збирається вкласти мільярди доларів в розробку нових електромобілів, а до 2030 року і представити электроверсії всіх своїх моделей.