REUTERS

147 країн, на частку яких припадає 85% всіх викидів парникового газу в атмосферу, представили свої плани дій зі скорочення їх обсягів.

Про це повідомили в п'ятницю в канцелярії генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, передає ТАСС.

Читайте такожЗима близько

Відео дня

Адміністративний глава всесвітньої організації привітав внесення національних планів в секретаріат Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату (РКЗК) до закінчення крайнього терміну 1 жовтня, назвавши це "позитивним першим кроком" в роботі над новою угодою з клімату, який планується укласти в Парижі в кінці року. Пан Гі Мун закликав країни включити в документ положення, "які дозволять їм регулярно переглядати і підвищувати амбіційність їхніх національних зобов'язань" згідно з результатами наукових досліджень.

"Паризька угода має стати поворотним моментом, послати гучний і ясний сигнал громадянам та приватному сектору, що трансформація глобальної економіки неминуча, корисна і вже відбувається", - підкреслюється в комюніке. Генсек ООН закликав країни, які ще не встигли внести свій план, офіційно іменований "вклади, які визначаються на національному рівні" (INDC), зробити це в час, що залишився до конференції в Парижі. Проте, вони вже не будуть включені в підсумковий звіт РКЗК, який буде представлений на форумі, запланований на 21 грудня.