Як повідомили співробітники дельфінарію, весь колектив з нетерпінням чекав на дельфінятко, а ветеринари ретельно наглядали за мамою.

Фахівці кажуть, що на сьогодні ювілейний малюк почуває себе добре та плаває поряд зі своєю мамою на ім'я Петра. Дитинча здорове, сповнене сил та енергії. Мама піклується про свою дитину і не відпливає від нього ні на хвилину. Інші дельфіни із цікавістю знайомляться з новим членом їхньої сім'ї та допомагають молодій мамі у догляді за маленьким дельфіном.

Старший тренер Одеського дельфінарію Олена Комогорова зазначає, що зараз мама вчить малюка затримувати дихання, правильно плавати, координувати свої рухи та їсти материнське молоко безпосередньо на плаву, слідуючи за нею, при цьому повторюючи синхронно кожен її рух і навіть дихання.

Відео дня

"Якісний ветеринарний контроль, сприятлива психологічна атмосфера, що створена професійним колективом співробітників і любов до вихованців благотворно впливають на перебіг вагітності і народження здорових дельфінів" – підкреслюють в дельфінарії. З моменту заснування першого дельфінарію міжнародної співдружності NEMO в 2005 році - це вже 35-е новонароджене дельфінятко.

Незважаючи на твердження деяких супротивників дельфінаріїв і суперечки про те, як насправді живуть дельфіни в умовах штучного середовища – поява на світ дельфінів стала вже традицією в цій мережі дельфінаріїв, оскільки щороку народжуються дельфіни-малюки. 

У дикій природі зустрічаються непоодинокі випадки завмирання та переривання вагітності у самок. Основні причини, які до цього призводять: тривалі фізичні навантаження у пошуках риби, відсутність їжі понад 7-10 днів, стреси, різні інфекції і несприятливі екологічні умови.

Екологи і ветеринарні фахівці в галузі вивчення морських ссавців стверджують, що щорічне народження потомства - це гарна ознака та доказ того, що дельфінам створені найсприятливіші умови для життя. А позитивна динаміка поповнення в комплексі NEMO пов'язана з правильним доглядом за дельфінами, збалансованим різноманітним харчуванням, комфортним температурним режимом і якісно очищеною морською водою.