МОЗ пропонує заборонити тестування косметики на тваринах в Україні / Look At Me

МОЗ України пропонує заборонити тестувати косметику на тваринах. Про це повідомила прес-служба відомства 16 січня. МОЗ запропонувало до громадського обговорення проект Технічного регламенту на косметичну продукцію.

Читайте такожРада дозволить неповнолітнім бути донорами стовбурових клітин для рідних братів і сестер

"Завдяки новим технічним регламентом українці будуть користуватися якісною та безпечною косметичною продукцією. Якщо сьогодні перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів складає 400, технічний регламент встановлює 1328, а також передбачає використання тільки дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів", – повідомили у відомстві.

Відео дня

Зазначається, що документ дозволить українським виробникам експортувати косметику, а іноземних – розміщувати виробництва на українській території.

"Один з важливих аспектів нового регламенту – заборонити тестування косметики на тваринах і дати можливість іноземним і національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила вже кілька років діють у країнах Європейського союзу", – додали в МОЗ.

Для безперешкодного розвитку косметичного бізнесу в Україні МОЗ планує визначити перехідний період для впровадження нових правил тестування косметики.

"З впровадженням нового технічного регламенту іноземні компанії, які вже відмовилися від тестування своєї продукції на тваринах, зможуть реалізовувати свою продукцію на українському ринку на основі результатів досліджень альтернативними методами. Паралельно з цим, міністерство буде впроваджувати нові вимоги до тестування, надаючи перехідний період для національних компаній на впровадження новітніх методів токсикологічних досліджень", – зазначили у відомстві.

Пропозиції та зауваження можна надсилати протягом місяця у письмовому або електронному вигляді.