Акула-янгол біля Канарських островів / фото flickr.com/beastman

Вчені знайшли докази того, що одна з найрідкісніших в світі акул, акула-янгол, живе біля узбережжя Уельсу.

Раніше вважалося що ці акули мешкають тільки у Канарських островів, повідомляє НВ з посиланням на BBC.

Спостереження з рибальських човнів показують, що таємнича акула-янгол присутній в Уельських водах. Цей регіон може стати ключовим місцем проживання акули, що перебуває  під загрозою зникнення акули.

Відео дня

"Якщо ми втратимо акулу-янгола, ми втратимо дійсно важливу лінію еволюційної історії, яку ми не можемо отримати від інших видів акул", - сказала BBC News Джоанна Баркер з Зоологічного суспільства Лондона.

Читайте також4 жовтня відзначається Всесвітній день тварин: невтішна статистика про вимирання видів (відео)

Пані Баркер, яка є морським біологом, вивчала акулу біля Канарських островів. Після повернення вона натрапила на книгу в бібліотеці Лондона, в якій описувалося присутність акули-янгола в Уельсі 100 років тому. Вона була сповнена рішучості дізнатися більше про акулу і почала проект по її пошукам біля берегів Британії.

Після звернення за інформацією до рибалок на світ з'явилися інтригуючі фотографії. З'ясувалося, що акула була призовим уловом в 1970-х і 1980-х, перш ніж вона стала охоронюваним видом.

За її словами, нещодавно почалися спостереження за акулами в районі затоки Кардиган, в Брістольському каналі і на північ від Холихед. Велике питання полягає в тому, чи мігрують акули між Уельсом і Канарськими островами і чи є вони різними популяціями.

"Ми дійсно хочемо спробувати зрозуміти, про які числа ми говоримо і де знаходяться їхні важливі місця проживання, тому що в Уельсі можуть бути дійсно важливі області для акул-янголів", - додала вона.