Фото: S. Galokale

Дослідник вбив тварину з метою вивчення її анатомії і поповнення колекції Музею природної історії США в Нью-Йорку, передає Lenta.ru з посиланням на The Washington Post.

Читайте такожБіля берегів Австралії помітили вкрай рідкісного білого кита (фото, відео)

Вперше вусаті альціони, які є представниками роду зимородкових, були описані дослідниками в 1920-х роках. Останній раз орнітологи бачили живих вусатих альціон в 1953 році.

Відео дня

Крістофер Філарді зловив птаха у лісі на острові Гуадалканал. Незабаром з'ясувалося, що знайдена альціона - самець. До цього дослідники стикалися виключно з самками. Після цього вчений зробив кілька знімків, а потім убив птицю, сподіваючись вивчити її анатомію і зробити з туші опудало.

"Ці птахи подібні привидам. І залишаються ними до того моменту, поки ти не побачиш їх сам. Вони з'являються, для того, щоб зникнути знову - на день, на тиждень, на століття", - сказав орнітолог.

Організація "Люди за етичне поводження з тваринами" засудила дії дослідника, однак Крістофер Філарді запевняє, що керувався виключно науковими міркуваннями. За його словами, вбивство однієї птиці не завдасть істотної шкоди популяції, що мешкає на острові Гуадалканал. Крістофер Філарді впевнений, що на острові мешкає близько тисячі представників виду вусатих альціон.