facebook.com/SafariZooUK

У зоопарку в місті Дальтон-ін-Фернес британського графства Камбрія народилося дитинча жирафа-кордофану - цей рідкісний вид жирафа знаходиться на межі зникнення, пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Сам зоопарк, який виявився єдиним зоопарком в країні, де знаходиться цей рідкісний вид тварин, перебуває на межі закриття.

Читайте такожУ Британії з'явилося на світ дитинча рідкісного підвиду жирафів

Відео дня

Представник зоопарку заявив, що в зоопарку дуже пишаються народженням жирафа, так як тварини цього виду знаходяться під загрозою зникнення. Народження жирафа в зоопарку може виявитися "життєво важливим для довгострокового майбутнього" цього виду тварин, повідомили в зоопарку.

Поки зоопарк працює, але до 3 квітня він може закритися, так як його засновник Девід Гілл позбувся ліцензії через побоювання влади щодо благополуччя тварин.

У лютому цього року місцева влада провела інспекцію і опублікувала звіт, згідно з яким із грудня 2013-го по вересень 2016 року в зоопарку померли 486 тварин. Всього в зоопарку живуть близько 1,5 тисячі тварин.

У числі загиблих тварин виявилися два снігових барса, чиї тіла були частково з'їдені, і дві білячі мавпи, які загинули від зараження крові. Сім здорових левенят приспали через те, що для них не знайшлося місця.

Читайте такожПоповнення в Київському зоопарку: зоологи вивели 4 пташенят чорного лелеки

Місцева влада заявляла, що зоопарк переповнений, інші умови утримання тварин також далекі від стандартів. Тварини могли битися один з одним і паруватися, а також часто нападали на працівників.

У 2013 році в цьому зоопарку тигр напав на 24-річну наглядача Сару Макклей, яка в результаті загинула.

З січня 2017 року управління зоопарком передано компанії Cumbria Zoo Company. Новий керівник планує викупити зоопарк.