Частини тіл тварин цінні лише тоді, коли звірі живі - з таким посланням влади Непалу знищили шкіри і кістки / Фото twitter.com/SonamTaC

Влада Непалу організувала спалення більше чотирьох тисяч фрагментів тіл тварин, занесених у Червону книгу. Серед них - шкури сніжного барса, тигрів, димчастих леопардів і роги носорогів.

Всі ці останки були віддані вогню в провінції Читван в 200 кілометрах на південь від столиці країни Катманду.

Читайте такожНа Чернігівщині браконьєри розстріляли ще одну родину лосів

Відео дня

Міністр закордонних справ Непалу Шаран Махат особисто підпалив фрагменти у внесеному до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО національному парку Читван у Міжнародний день біологічного різноманіття, що відзначається 22 травня.

"Сподіваємося, що спалення частин тіл загиблих тварин стане важливим посланням: що вони цінні лише тоді, коли звірі живі, а не коли вони мертві. Це, як ми розраховуємо, зрештою відіб'є охоту у браконьєрів", - сказав журналістам прес-секретар міністерства охорони лісів та ґрунтів країни Махешвар Дхакал.

Останній раз подібний захід у Непалі проводилося 20 років тому.

"Немає ніякого сенсу витрачати купу грошей на захист і охорону речей, які згодом прийдуть у занепад", - додав Дхакал.

Поголів'я індійських носорогів і тигрів у Непалі за останні два десятиліття помітно збільшилося, причому більшість з них якраз проживає у Читвані.

Згідно з офіційною інформацією, на території цієї гімалайської республіки зараз живуть 198 тигрів і 645 носорогів. 20 років тому тут жив всього 91 тигр, а також 372 носорогів.

Офіційні особи впевнені, що за збільшенням популяцій стоїть посилення заходів щодо протидії браконьєрам, приведення пасовищ в порядок і просвіта населення.

При цьому влада вирішила не спалювати 1,1 тонни слонових бивнів з досить несподіваної причини: в Непалі немає печі, здатної працювати при температурах вище 900 градусів Цельсія. Це необхідно, щоб слонова кістка перетворилася у вугілля.