Упродовж тижня у заповіднику вимерло близько 185 сірих птахів / фото REUTERS

Сірих журавлів, які загинули у заповіднику "Асканія-Нова" на Херсонщині, отруїли.

Читайте такожКиїв опинився у двадцятці міст світу з найбільш забрудненим повітрямПро це повідомляють в UAnimals з посиланням на звіт Державної екологічної інспекції.

У Екоінспекції повідомили, що птахи загинули від набряку легенів.

Відео дня

"При дослідженні біологічного матеріалу та зразків зерна, які були відібрані з метою виключення або підтвердження загибелі птиці внаслідок отруєння, було встановлено: зразки зерна токсичні, а птахи загинули від набряку легенів внаслідок інтоксикації організму не ідентифікованою речовиною антикоагулятивної дії", - повідомили зоозахисники.

Отруєння червонокнижних журавлів у "Асканії-Новій"

  • На Херсонщині поліція розслідує факт вимирання червонокнижних журавлів у заповіднику "Асканія-Нова". Упродовж тижня там вимерло близько 185 сірих птахів.
  • Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька розповіла, що на Херсонщині можуть загинути всі молоді сірі журавлі через випадки масових отруєнь.
  • Біосферний заповідник "Асканія-Нова" імені Ф. Е. Фальц-Фейна - це природоохоронна науково-дослідна установа, яка забезпечує збереження найбільшої в Європі ділянки типчаково-ковилового степу.