Танкер "Делфі" затонув під Одесою восени 2019 року / фото УНІАН

Із затонулого біля Одеси танкера "Делфі" (Delfi) стався черговий витік нафтопродуктів.

Читайте такожІсторія злощасного "Делфі": чи приберуть танкер до осінніх штормів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Згідно з його інформацією, внаслідок витоку концентрація нафтопродуктів у воді у 5,8 рази більше за гранично допустимий показник.

«З танкера Delfi знову стався розлив нафтопродуктів. Вчора фахівці Державної екологічної інспекції Одеської області, обстежуючи акваторію біля затонулого судна, помітили плями та сіру плівку сріблястого кольору, загальною площею 70 квадратних метрів. Цей факт зафіксовано в Акті обстеження морської акваторії та відбору проб води в місці забруднення № 144 від 3 вересня 2020 року. Лабораторні дослідження показали перевищення у воді нормованих значень гранично допустимих концентрацій у 5,8 рази. Показник склав 0,29 мг/дм³, що відзначено у відповідному протоколі вимірювань показників складу та властивостей вод», - написав Мальований.

За його словами, для оперативного усунення забруднення представниками Одеської філії ДП «АМПУ» були проведені невідкладні роботи біля підтопленого танкера із застосуванням сорбенту.

Причина розливу нафти в тому, що продовжуються роботи зі стабілізації танкера та його підняття.

Витік нафтопродуктів стався через те, що з судном продовжують проводити роботи з його підняття та стабілізації. Держекоінспекція зможе розрахувати збитки за шкоду довкіллю лише після того, як танкер Delfi остаточно приберуть з акваторії Чорного моря», - додав Мальований.

Аварія танкера «Делфі»: що сталося