фото: УНІАН

У найближчі дні всі комунальні підприємства Дніпра підключаться до вивезення негабаритного сміття. Також протягом найближчих місяців закуплять сучасні сміттєвози і нові контейнери для відходів.

Читайте такожУ Дніпрі побудують сміттєпереробний завод

Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, передає 056.ua. «Підрядник «Дніпрокомунтранс» не справляється з обов'язками. Міськрада закупила вже три тис. контейнерів об'ємом 1,1 куб. м з кришкою. Через півтора місяці - купимо ще три тис. контейнерів. Орієнтовно до червня закупимо 28 одиниць спецтехніки. Це - сучасні, нові сміттєвози імпортного виробництва. Комунальне підприємство міськради братиме участь у вивезенні твердих побутових відходів у місті», - розповів він.

Відео дня

Також заступник мера додав, що з "Дніпрокомунтранс", у якого старе обладнання і мало працівників, неодноразово проводили переговори про розірвання договору на вивезення сміття.

"На ремонт контейнерів та часткову заміну рухомого складу в минулому році місто виділило «Дніпрокомунтрансу» 6 млн грн, але це не виправило ситуацію, - уточнив Лисенко. - Мова йде не про те, що їм не вистачає грошей. Адже ми у них запитали: «Скільки потрібно грошей, щоб налагодити роботу?». У "Дніпрокомунтрансі" відповіли, що для того, щоб все було ідеально, потрібно 6 млн грн. Скажіть, який сенс зараз піднімати тариф на вивезення сміття для «Дніпрокомунтранс», якщо ми дали їм гроші, а вони все одно не впоралися?"