Необроблений курячий послід просто вивантажували на землю / Фото facebook.com/astrakherson

У Херсоні притягнуто до адміністративної відповідальності птахогосподарське підприємство, яке незаконно скинуло необроблений курячий послід на землі Зеленівської селищної ради, що спричинило сморід в місті.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

«У процесі проведення позапланової перевірки ДП «Птахогосподарство «Чорнобаївське» ПАТ «Агрохолдинг Авангард» складено акт, припис, протокол про адміністративне правопорушення Закону України «Про побічні продукти тваринного походження не призначені для споживання людиною». Підприємство притягнуто до адміністративної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСморід у Херсоні: жителі міста кілька днів потерпають від жахливого запаху - стали відомі причини (фото)

У відомстві зазначили, що станом на 13 серпня курячий послід із вищезазначених ділянок ліквідований.

Окрім того, під час з’ясування причин смороду було проведено дослідження проб повітря на оксид азоту та аміак (специфічних для курячого посліду) на межі селищної забудови в північній частині міста – 2-й Таврійський, Північний мікрорайони.

«За результатами дослідження перевищень за жодним показником не виявлено», - запевнили в управлінні.

Як повідомляв УНІАН, на минулому тижні жителі Херсона почали скаржитись на неприємний запах у місті.

У Департаменті екології та природних ресурсів Херсонської ОДА ймовірною причиною неприємного запаху назвали несанкціоновані місця розміщення курячого посліду на території Степанівської та Зеленівської сільрад птахогосподарським підприємством ПАТ «Агрохолдинг Авангард». Зокрема, було виявлено машину, яка займалася вивантаженням посліду на відкритий ґрунт в необробленому стані.