Зсув сміття на звалищі стався під час гасіння пожежі / фото: УНІАН

Сьогодні з робочим візитом у Львові перебуває віце-прем'єр Володимир Кістіон. Під час огляду львівського міського полігону твердих побутових відходів у Грибовичах начальник управління житлового господарства ЛМР Сергій Сало доповів про першочергові заходи, які необхідно виконати на полігоні. Про це повідомляє прес-служба міськради Львова.

Читайте такожВ Тернопільській ОДА відхилили прохання мерії Львова щодо захоронення сміття на території області

«На сьогодні потрібно виположити схил і здійснити підпирання цього схилу, щоб він не зсунувся далі. Також планується облаштування опорної дамби, щоб відходи, у випадку сходження, не зайшли в озера. З другої сторони, де закінчилося сміття, також потрібно встановити ще одну дамбу, щоб убезпечити проведення робіт по ви положенню схилу», - доповів Сергій Сало.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища після обвалу на ньому та загибелі людей. 

Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався за допомогою до інших регіонів країни, однак більшість із них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів. За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.