фото: УНІАН

Біля міста Українка на Київщині з'явилися купи сміття зі Львова. Місцеві фермери нарікають, що відходи загрожують їх бізнесу та довкіллю, йдеться в сюжеті ТСН.

За фактом незаконного залишення сміття поліція Київщини зареєструвала кримінальне провадження. Правоохоронці просять водіїв допомоги впіймати сумнозвісні сміттєвози. Особливо це стосується автовласників із відеореєстраторами, на яких можуть бути зафіксовані підозрілі вантажівки в Обухівському районі. Такі записи правоохоронці просять передавати їм. Купи ж сміття, що нині "прикрашають" краєвиди Київщини, обухівський голова обіцяє вивезти на місцевий полігон.

Тим часом на Львівщині в селі Добряни місцеві жителі навіть виставили блокпост, аби запобігти появі техніки для будівництва сміттєпереробного заводу. "Люди вже так зневірилися, шо не вірять нікому", - каже селянин Богдан Лисій. "Як буде сміттєзвалище – будуть бомжі і всяке різне", - пояснює свої мотиви Ірина Залуцька. Мешкаці Добрян також бояться, що відходи отруять їхню землю та воду.

Відео дня

Читайте також"Подорожі" львівського сміття: у Дніпрі затримали фуру з відходами

Ділянку під сміття зі Львова шукають уже десять місяців. Стільки ж міський та обласний очільники сперечаються, хто має переконувати людей дати дозвіл на будівництво сміттєпереробного комплексу. "Без державної підтримки ніяка ділянка ніколи не буде виділена і ніколи не буде зреалізована. Місто готове дати кошти на будівництво, а питання області вже вибрати кінцеву ділянку", - вважає мер Андрій Садовий.

"Проблема земельної ділянки – це проблема міської влади Львова, тому що відходи утворюються і кошти утримуються за утилізацію відходів міською владою Львова. Але це не означає, що ми можемо залишити громаду Львова наодинці з цими проблемами, тому, звичайно, ми допомагаємо", - запевняє голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.