У столиці почали встановлювати новий тип підземних контейнерів для твердих побутових відходів. Про це київський міський голова Віталій Кличко заявив під час презентації підземних сміттєвих контейнерів та нових урн, частина яких встановлена на Пейзажній алеї, передає прес-служба КМДА.

«Такі баки функціонують у країнах Європи – ми не винайшли нічого нового. Ці контейнери сучасні, місткі, виглядають охайно, адже у київських дворах часто стоять брудні контейнери, повні сміття, вони займають багато місця, а мешканці скаржаться на неприємний запах. Один новий підземний контейнер має об’єм у 5 кубічних метрів і заміняє 5 звичайних відкритих контейнерів», – зазначив Кличко під час презентації.

Читайте такожДо Дня Києва в столиці буде відкритий парк "Наталка" на Оболоні - Кличко

Мер додав, що такі контейнери обладнані сонячними інформаційними панелями та спеціальними датчиками, які передають інформацію диспетчеру, коли бак вже заповнений і сміття з нього необхідно вивезти. До того ж, контейнери обладнані системою пожежогасіння, якщо до них потрапить недопалок чи інший предмет, який може викликати пожежу.

«Ці контейнери – вітчизняного виробництва, і впевнений, що про них будуть гарні відгуки у мешканців міста, адже в експлуатації вони себе зарекомендували дуже добре. Київ повинен не тільки сучасно виглядати і використовувати сучасні технології», – підкреслив Кличко.

Читайте такожЦентр Києва зустрічає гостей Євробачення світломузичними фонтанами (фоторепортаж)

Мер столиці також оглянув нові смітники, які встановили в міських зонах відпочинку.

«Вже встановлено 200 таких смітників, ще 300 встановимо найближчим часом. Вони місткі та мають сучасний вигляд. Ті, що встановимо у міських парках, також будуть мати ще й дерев’яне оздоблення», – розповів Кличко.