Наразі у Львові нагромаджені 6 500 тонн відходів / фото УНІАН

Відсьогодні у Львові розпочнеться вивезення сміття.

Як повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook, нагромаджені 6,5 тонн відходів розпочнуть вивозити із сміттєвих майданчиків на полігони області, які зазначені у попередньо підписаному меморандумі.

«Відсьогодні у Львові розпочнеться вивезення сміття. Нагромаджені 6 500 тонн відходів розпочнуть вивозити із сміттєвих майданчиків на полігони області, які зазначені у попередньо підписаному меморандумі. Перевізники обіцяють завершити вивезення сміття впродовж 2 тижнів. Департамент Львівської ОДА ЖКГ розробив маршрути вивозу твердих побутових відходів із міста», - написав він.

Відео дня

Читайте такожУ Львівській області горіло сміттєзвалище

Як повідомляв УНІАН, 21 червня віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко відвідав із робочим візитом Львів. Він заявив, що на вивезення всього сміття, яке на даний час накопичилося у Львові необхідно два тижні.

Він також повідомив, що під час наради у Львові за участю керівництва профільних міністерств та відомств та міських голів Львівської області було напрацьовано план дій з вивезення сміття зі Львова.

Довідка: Напружена ситуація у Львові з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища триває з літа 2016 року. Мер Львова Садовий неодноразово звертався за допомогою до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

12 червня міська рада Львова попросила керівництво області та України оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації через накопичення сміття.

14 червня Гройсман на засіданні уряду розкритикував Садового за проблеми з вивезенням твердих побутових відходів зі Львова.

У свою чергу, мер Львова Садовий заявив, що очікував від прем'єр-міністра України «більш адекватної відповіді» на попередження про екологічну загрозу.