У місті залишається перенакопиченим понад 10 тис. 745 тонн сміття / Фото УНІАН

У Львові, станом на ранок 26 червня, залишається невивезеним понад 10 тис. 745 тонн накопиченого сміття; за останню добу з міста вивезено лише 280 тонн відходів.

Про це повідомив УНІАН заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

«Станом на сьогоднішній ранок, у місті залишається перенакопиченим понад 10 тис. 745 тонн сміття. За попередню добу з міста було вивезено 280 тонн твердих побутових відходів, з них - 265 тонн за угодами, які перевізники мали укладені раніше, і 15 тонн - за домовленостями, які уклали після комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій», - зазначив Бабак.

Відео дня
Інфографіка Львівської міської ради

За даними управління житлового господарства Львівської міської ради, сміття не вивезено з 449 контейнерних майданчиків житлового фонду – 39% від загальної кількості, загалом це 6735 тонн. На перевантажувальних станціях залишаються не вивезеними 3800 тонн відходів. Найбільше контейнерних майданчиків з яких не вивезено сміття - у Сихівському, Шевченківському, Франківському районах Львова. Повністю очищені від сміття контейнерні майданчики Галицького району, який є центральним районом міста.

Нагадаємо, загалом у Львові 1 тис. 237 сміттєвих майданчиків житлового фонду, 23 майданчики закладів охорони здоров’я, 116 сміттєвих майданчиків освітніх установ, 39 контейнерних майданчиків підприємств (супермаркетів) і 43 майданчики на ринках.

Як повідомляв УНІАН, напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища триває з літа 2016 року. У місті накопичилося понад 14 тис. тонн сміття.

23 червня почалося вивезення зі Львова накопиченого сміття. Нагромаджені відходи вивозять зі сміттєвих майданчиків на полігони в області.

Тим часом користувачі Facebook опублікували фото сміття під двома студентськими гуртожитками Львова на Пасічній. У коментарі пишуть, що сміття накопичилося так багато, що мешканці гуртожитків скидають нове сміття до купи просто з вікон.