23 червня почалося вивезення зі Львова накопиченого сміття / фото city-adm.lviv.ua

Станом сьогодні на ранок у місті з 1237 майданчиків житлового фонду перенакопиченими є 46 майданчиків, що становить 4%, а це – 460 тонн.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак, передає прес-служба Львівської міської ради.

Серед бюджетних установ з 221 майданчика перенакопиченими є 7 майданчиків (з них: 4 – біля закладів освіти, 3 – біля закладів охорони здоров`я), а це 3% від загальної кількості, що становить 70 тонн.

Відео дня

На перевантажувальних станціях знаходиться 4 тис. тонн не вивезеного сміття. Загалом у місті – 4530 тонни.

Читайте такожВнаслідок негоди у Львівській області знеструмлено 19 населених пунктів

«Значно збільшилась кількість сміття на перевантажувальній станції на вул. Північній. Перевізник «АВЕ» не має куди вивозити, тому дозволяє собі звозити сміття туди, але це не правильно.

Це критична ситуація. Більше 4 тис. тонн сміття. Звичайно, краще, що це сміття не лежить біля будинків, але перевантажувальну станцію також треба розгрузити і це сміття вивезти», - наголосив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Як повідомляв УНІАН, Львівська міська рада ухвалила рішення про передачу повноважень з вивезення сміття зі Львова облдержадміністрації.

Напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища триває з літа 2016 року. У місті накопичилося понад 14 тис. тонн сміття.

23 червня почалося вивезення зі Львова накопиченого сміття. Нагромаджені відходи вивозять зі сміттєвих майданчиків на полігони області.