Синютка переконаний, що у ситуації з вивантаженням львівського сміття у Київській області знайдуть компанію, яка це зробила / НПУ

До вивезення львівського сміття до Київської обл. може бути причетна приватна компанія. Про це в ефірі "112 Україна" заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

"Ми вже мали один факт, коли в Черкасах зайшли машину з львівським сміттям.Я хотів би подякувати правоохоронним органам, так як з'ясувалося, що це приватна компанія зі Львова найняла цей автомобіль для того, щоб вивезти сміття зі своєї території за межі Львівської області. Я переконаний, що за фактом вивантаження сміття в Київській області також буде знайдена компанія, яка вчинила це неподобство. З 3 липня сміття, яке вивозиться з території міста проходить виключно через ваги, де ми фіксуємо всі номери автомобілів, власників автомобілів і маршрут, за яким вони йдуть", - сказав він.

Читайте такожДо Ради внесли законопроект про штрафи за розкидання сміття

Відео дня

Також він додав, що ОДА передали правоохоронцям перелік автомобілів, для того, щоб швидше знайти порушників.

"Вчора ми зробили заяву, що передаємо правоохоронним органам весь перелік автомобілів. Я переконаний, що це дасть змогу правоохоронцям швидше знати зловмисників. Мені здається, що це знову буде або приватна компанія, або хтось зацікавлений у тому, щоб історію з львівським сміття не завершувати. Також ми проведемо звірку автомобілів, які виїхали з контейнерних майданчиків Львова і чи приїхали вони на місце, куди повинні бути заплачені гроші", - говорить Синютка.

Раніше повідомлялося, що в Київській області знайшли партію львівських відходів. Вночі з неділі на понеділок невідомі висипали 40 тонн сміття на стихійному звалищі, що знаходиться в територіальних межах Винарівської сільської ради Ставищенського району.