Дельфін лежить прямо на пляжі / скріншот відео

Сьогодні в Одесі недалеко від аварійного танкера «Делфі», який зазнав аварії у 2019 році, викинуло на пляж мертвого дельфіна.

Про це в соціальних мережах повідомив одесит Віталій Гілевич, який також оприлюднив відповідний відеозапис.

Читайте такожНа узбережжі Азовського моря зафіксували нашестя медуз (відео)

Відео дня

Він висловив своє обурення тим, що танкер вже тривалий час залишається на пляжі «Дельфін», і нафтопродукти забруднюють акваторію, що може позначатися на стані флори і фауни.

Як повідомили журналістам фахівці дельфінарію «Немо», загиблий дельфін належить до виду «морська свиня».

Як повідомляв УНІАН, в листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси, на пляжі «Дельфін» зазнав аварії танкер «Делфі» (Delfi) з трьома українцями на борту. Внаслідок аварії було забруднено узбережжя, витоки нафтопродуктів почастішали з настанням літа.

Читайте такожВ Одесі назвали суму збитків від витоку нафтопродуктів з аварійного танкера "Делфі"

Судновласник пообіцяв прибрати «Делфі» з пляжу «Дельфін» до 31 березня. Зокрема, танкер планували розрізати на частини або відбуксирувати його цілим. Пізніше Адміністрація морпортів дозволила судновласнику прибрати з пляжу танкер до 20 липня. Однак судно так і не прибрали з узбережжя в обіцяний термін.

Спроби компанії-підрядника 18 і 25 липня підняти «Делфі» за допомогою буксирів завершилися невдачею - троси не витримали навантаження.

АМПУ 23 липня оголосила тендер на роботи з евакуації з пляжу «Делфі», кінцевий термін подачі пропозицій - 28 серпня, вартість - майже 24 млн 682 тис. грн.

26 липня на екстреному засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та НС Одеської ОДА прийнято рішення визнати ситуацію з «Делфі» надзвичайною. Судновласнику відмовлено в продовженні робіт.