В процесі буде виготовлятися мінеральне добриво для аграрних потреб, але без шкідливих викидів в атмосферу.
Поєднати пиво з чіпсами - не щось, чим можна здивувати людство. Але вперше цю комбінацію використають для боротьби з глобальним потеплінням.
Як пише BBC, виробник картопляних смаколиків Walkers збирається скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу від свого виробництва на 70% за допомогою нової технології. Згідно з задумом, CO2 від процесу бродіння пива будуть збирати і змішувати з картопляними відходами. І ця суміш далі стане мінеральним добривом. Це добриво вирушить на поля у Великій Британії, де його використають у процесі вирощування наступного врожаю картоплі.
Читайте такожThe Economist: Настав час покінчити з вугіллям
BBC пояснює, що виробник чіпсів вже використовує систему метанового бродіння, в рамках якої бактерії живляться картопляними відходами, виробляючи газ. Його збирають і спалюють в процесі обсмаження чіпсів. Це дозволяє не використовувати викопне паливо. Але після бродіння лишається картопляна маса, яку тепер будуть змішувати із зібраним від пивного бродіння CO2.
Читайте такожЛюдство близьке до кліматичної катастрофи - генсек ООН