Підприємству створювали низку проблем / фото УНІАН

У Кривому Розі псевдоекологи "тероризували" кілька підприємств, у центрі скандалу з нападками опинився й "Арселор Міттал" – бюджетоутворююче підприємство міста.

У компанії стверджують, що в них намагалися відсудити 80 млн грн, повідомляє "5 канал" з посиланням на журналістське розслідування "Стоп корупції".

Юристи "Арселор Міттал" розповіли, що псевдоекологи звинувачували підприємство в екологічних проблемах й підбурювали жителів міста позиватися до суду, де кожен міг отримати по 1 млн грн. За домовленостями, 20% від цієї суми позивачі нібито мали віддати псевдоекологам під керівництвом екс-прокурора Кривого Рогу.

А також ці ж "екологи" проплачували мітинги проти підприємств. Таким чином, каже юристка адвокатського об'єднання "Фінекс" Ольга Марченко, підприємству створювали низку проблем.

"Зрештою, все зводилося до вимоги відкупних. Саме вимагання грошей – одна з головних ознак так званого екорейдерства", - йдеться у матеріалі.

Як пояснив партнер адвокатського об'єднання Іван Проданик, у зазначеному вище випадку йдеться про вимагання під приводом екологічних тем.