Україна отримала право експорту яловичини на турецький ринок, повідомляє Держслужба з питань безпечності продуктів харчування і захисту споживачів.
Читайте такожАграрії нарощують експорт: топ-5 покупців української продукції
Згідно з повідомленням, Україна отримала право експорту в результаті роботи технічної місії Головного директорату захисту та контролю Міністерства сільського господарства Туреччини, яка працювала в Україні наприкінці квітня 2018 року.
«Турецькі інспектори проводили аудит системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні, а також проінспектували забійні підприємства, які зацікавлені в експорті своєї продукції до Туреччини», - повідомила прес-служба Держпродспоживслужби.
Також у повідомленні зазначається, що робота над узгодженням форми ветеринарного сертифікату на експорт української яловичини до Туреччини перебуває на фінальній стадії.
Як повідомляв УНІАН, за інформацією Держпродспоживслужби, в 2017 році право експорту продуктів харчування тваринного походження отримало 61 українське підприємство, в результаті чого перелік експортерів цієї продукції розширився до 728 агровиробників.