Виробництво цукру скоротилося через зниження якості цукрових буряків / фото УНІАН

Українські цукрові заводи завершили сезон цукроваріння, який стартував 30 серпня 2018 року, і виробили за його підсумками 1,82 мільйона тонн цукру, що на 15% менше в порівнянні з торішнім показником, повідомила прес-служба Асоціації цукровиробників України (НАЦУ) "Укрцукор".

Читайте такожУкраїна скоротила експорт цукру: ТОП-3 покупців

"Загалом в сезоні працювали 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 мільйона тонн цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж у минулому році. Внаслідок скорочення посівних площ і кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру", - цитує прес-служба слова заступника голови правління НАЦУ Руслани Бутило.

Відео дня

При цьому вона зазначила, що цього обсягу достатньо для забезпечення внутрішньої потреби України та реалізації зовнішньо-економічних контрактів.

За словами Бутило, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в поточному сезоні стала низька якість сировини. Так, в асоціації нагадали, що в 2018 році аграріям вдалося отримати рекордну врожайність цукрових буряків, при цьому її цукристість була низькою - всього 16,47%.

У прес-службі додали, що найбільше цукру в цьому сезоні зробили Вінницька область - 424 тисячі тонн, Тернопільська - 227 тисячі тонн і Полтавська - 222,5 тисячі тонн цукру.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти асоціації "Укрцукор" знизили прогноз виробництва цукру в 2018-2019 маркетинговому році (МР, вересень 2018 - серпень 2019) до 1,7 мільйона тонн до 2 мільйонів тонн.

Україна за сезон цукроваріння 2017-2018 років збільшила виробництво цукру на 6,5% - до 2,14 мільйона тонн.