Ілюстрація REUTERS

В Україні дешевшає морква. Зараз українські фермери пропонують її на 13% дешевше, ніж минулого тижня.

Читайте такожЗ початку року тепличні овочі в Україні подорожчали на 20%

Про це повідомляє "ТСН.ua".

Відео дня

"Овоч продають оптом по 6-7 гривень за кілограм. Морква впала у ціні попри скорочення її запасів в українських господарствах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що переглянути відпускні ціни виробники були змушені через різке зниження активності оптових компаній, а також у зв`язку зі зростанням імпорту. Але попри зниження ціни, зараз морква коштує на 20% більше, ніж минулого року.

Нагадаємо, 13 лютого повідомляється, що на українських ринках за минулий тиждень різко здешевшав буряк, ціна впала на 20%.

Як повідомляв УНІАН, овочі борщового набору в Україні за 2018 рік подорожчали майже у два рази - до 56,6 гривні. Так, згідно з розрахунками на підставі даних Державної служби статистики, кілограм цибулі у 2018 році подорожчав більш ніж у три рази, або на 11,3 гривні, до 16,8 гривні/кілограм; кілограм капусти подорожчав у два рази, або на 4,5 гривні/кілограм; кілограм моркви подорожчав на 79%, або на 5,3 гривні, - до 12 гривень/кілограм; кілограм буряка подорожчав на 73%, або на 4,6 гривні, - до 10,9 гривні/кілограм; кілограм картоплі подорожчав на 33%, або на 2 гривні, - до 8 гривень/кілограм.

За даними Держстату, інфляція в Україні у 2018 році сповільнилася до 9,8% з 13,7% роком раніше. При цьому, в минулому році ціна на овочі зросла на 27,8%.